Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Norwegian tar betalt för kabinväska

Snart får den som reser med Norwegians billigaste biljetter betala extra för kabinväska ombord. ArkivbildBild: Kyrre Lien/ NTB Scanpix/TT
De som köper de billigaste biljetterna hos flygbolaget Norwegian kommer snart inte att få ta med kabinväska gratis. Enligt Norwegians nya bagageregler, som ännu inte offentliggjorts, måste den som reser på så kallad low fare-biljett betala extra för kabinväska. Det erfar nyhetssajten check-in.dk.
Norwegian har ännu inte beslutat hur stor avgiften blir. De nya reglerna väntas träda i kraft i februari. Kunder kommer att informeras i förväg.
Det kommer fortfarande att vara gratis att ta med ett litet handbagage som ryms under sätet framför. Men den som vill ta med en kabinväska att stuva undan på bagagehyllan får alltså vara beredd att betala extra.
Enligt Norwegian är syftet med de nya reglerna att öka punktligheten och förbättra upplevelsen för passagerarna. Samtidigt höjs viktgränsen för incheckat bagage från 20 till 23 kilo.
Flygbolaget Ryanair har tidigare infört en avgift för kabinväskor.
Gå till toppen