Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Skånetrafiken kör expresståg från Trelleborg och Svedala

Två nya direktlinjer gör det snabbare att tågpendla till Malmö. Pågatåg Express kör sträckan från Trelleborg fyra minuter snabbare än de tåg som stannar vid mellanstationerna.

Nya Pågatåg Express kör mellan Malmö och Trelleborg respektive Svedala utan att stanna på mellanstationerna.Bild: Hussein El-alawi
De nya direktlinjerna är ett komplement till den övriga tågtrafiken mellan Malmö och Svedala respektive Trelleborg.
Med en daglig avgång i vardera riktningen hoppas Skånetrafiken locka fler pendlare att ta tåget i stället för bilen från Trelleborg till jobbet i Malmö.
Från Trelleborg går det nya Pågatåg Express klockan 07.10 till Malmö C. Avgången därifrån tillbaka går 16.20. Resan tar 28 minuter, att jämföra med 32 minuter för övriga Pågatåg.
Den 13 december 2015 rullade det första Pågatåget in på stationen i Trelleborg. Sedan dess har tågresandet på sträckan till Malmö utvecklats ”på ett mycket positivt sätt”. Idag har sträckan femtusen dagliga resenärer.
– Genom att erbjuda denna typ av snabbtåg hoppas vi att fler ska upptäcka hur enkelt och smidigt det är att resa med Pågatågen, säger Mats Ohlsson, trafikutvecklare på Skånetrafiken i ett pressmeddelande.
Varje dag pendlar nästan elvatusen människor från bostaden i Trelleborg till arbetet i en annan kommun, enligt Statistiska Centralbyrån. Motsvarande utpendling från Svedala ligger på knappt åttatusen personer.
Från Svedala går det nya direkttåget till Malmö C klockan 07.09.
Gå till toppen