Annons

Annons

Annons

Nord & Francke

Det var kul så länge det varade

Nord & Francke tar farväl efter nästan fem års bloggande och poddande.

Annons

Det navelskådande sista avsnittet, i vilket vi högst rapsodiskt rekapitulerar vår tid tillsammans bakom mikrofonerna och tangentborden. Våren 2015 föddes vårt gemensamma projekt där vi bestämde oss för att skriva och snacka om saker enbart på lust. Oavsett om det handlade om läppstift, litteratur, tanter och tyger, #färgförfan eller känslopjunk. Vårt första poddavsnitt såg dagens ljus i november 2015. Här kommer alltså vårt sista. Nu har en av oss, Nord, sagt upp sig från tidningen för att börja med ett annat jobb (på Myndigheten för tillgängliga medier) och därmed tar denna underbara era slut.

Annons

Genom åren har vi blivit lästa, lyssnade på men också utskällda. Vi har anklagats för att sabotera för systerskapet. Men också blivit virkade dockor! Det var bibliotekarien Cecilia Lindgren som skapade oss i samband med att vi ledde en massbokcirkel om Jonas Hassen Khemiris ”Allt jag inte minns” på Lunds stadsbibliotek.

Annons

Våra samtal med varandra vidgades, genom er, kära läsare och lyssnare. Vi har skapat ett gemensamt universum med referenser som vi tänker fortsätta vårda även framöver. Vi tog avstamp i Kerstin Thorvall men har byggt på med Ebba Witt-Brattström, Roxane Gay, Geir Gulliksen, flärd & trams, Agnes Lidbeck, Iris Apfel, ”Absolutely Fabulous”, väninneskapet, Madonna, Nora Ephron, Ingmar Bergman, Camilla Läckberg, ”Skam” såriga familjerelationer, Elena Ferrante, Yayoi Kusama, läppstift & parfym, Martina Montelius, Bokmässan, Beyoncé, Maud Fredin Fredholm, Jane Austen. Och så vidare.

Vi känner att vi har gjort något alldeles speciellt tillsammans, och detta försvinner inte helt från jordens yta bara för att vi nu slutar göra podden. Avsnitten ligger kvar, och dessutom: vi kommer att finnas kvar på vårt Instagramkonto med tips och annat om faller oss in.

Här kan ni lyssna på vårt sista avsnitt:

Inbäddat innehåll

Annons

Nord & Francke på Instagram!

Här finns vi på Facebook!

Vår podd är här!

Mejla oss!

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan