Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Direkt från Chicago till Redhawks bås

Omväxling kan förnöja. Under veckan har Malmö Redhawks huvudtränare Peter Andersson varit i Nordamerika. Istället är det de assisterande tränarna Martin Filander och Jesper Mattsson som basat.

Rasmus Andersson försöker avvärja en farlig situation framför Calgarys kasse i mötet med Chicago.Bild: Charles Rex Arbogast
– Då har vi dansat på bordet, nej, jag bara skojar. Vi har gnuggat på i samma anda, men killarna har fått höra nya röster när vi andra har hållit i genomgångarna, säger Martin Filander.
Sydsvenskan pratar med Martin Filander under bussresan upp till Karlstad för torsdagens möte med Färjestad. Efter matchen mot värmlänningarna rullar Redhawks vidare till Småland och lördagsmatchen mot Växjö.
Peter Andersson tog sig över Atlanten efter förlusten mot Örebro i lördags. Alla NHL-klubbar erbjuder årligen en fader och son-upplevelse. Papporna bjuds in för följa laget på en bortatripp. Peter Andersson fick se Calgary Flames, med sonen Rasmus i laget, vinna med 2–1 mot Chicago Blackhawks i tisdags.
– Jag är glad att jag kunde komma över. Jag kunde inte förra året, för man vill inte missa en match som coach, säger Peter Andersson till Calgary Sun.
Peter Andersson lever som han lär. På torsdagskvällen ska han vara tillbaka i Redhawks bås i Karlstad för att coacha laget till poäng mot Färjestad.
Under tiden har Martin Filander och kollegorna försökt få upp ångan.
– Både vi och Örebro kändes lite tomma senast. Fokus har varit att bygga energi och fart, få in en god känsla. Vi har tränat på ganska bra i högt tempo de senaste två dagarna, säger Martin Filander.
På skadelistan finns Max Görtz, Emil Sylvegård och Matias Lassen sedan tidigare. Ny på listan är Jesper Jensen, som fick en huvudsmäll mot Örebro.
– Jesper Jensen befinner sig i hjärntrappans värld, säger Martin Filander.
Linus Cronholm missade mötet med Örebro, men är tillbaka nu. Återkommer gör också målvakten Lars Volden. Han är struken från skadelistan. Norrmannen har inte varit med i laguppställningen sedan den 19 december och gjorde sin senaste match mellan stolparna den 30 november.
Gå till toppen