Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Linde: Fler än tio svenskar kan ha omkommit

Tio svenskar finns bland dödsoffren i flygkraschen i Iran, enligt flygbolaget och Ukrainas utrikesminister. Men det kan handla om fler, enligt Sveriges utrikesminister Ann Linde.

Sveriges utrikesminister Ann Linde. Arkivbild.Bild: Virginia Mayo/AP/TT
Utrikesminister Ann Linde (S) tog emot beskedet om flygolyckan i Iran med stor sorg. Planet, med över 170 personer ombord, kraschade strax efter att det lyft från Iran på väg mot Ukraina.
– Det är en förfärlig och chockerande händelse. Flera svenskar har omkommit, säger Linde till TT.
– Mina tankar går till offren och deras familjer. Jag har också framfört mina kondoleanser direkt till Ukrainas utrikesminister.
Svenska representanter i Iran arbetar genom ambassaden och utrikesdepartementet för att bekräfta hur många svenskar som har förolyckats.
– Ukraina har meddelat att det handlar om tio personer, men det kan vara fler. Men det är väldigt viktigt att vi själva har information och kan informera de anhöriga, innan vi går ut och bekräftar hur många svenska medborgare som det handlar om.
Utrikesdepartementet har gått upp i krisorganisation och har inrättat en telefonväxel dit oroliga kan vända sig, på telefon 08-405 92 00.
– Vi uppmanar svenskar på plats att kontakta sina anhöriga, säger Linde.
Gå till toppen