Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Malmös modesuccé Très Bien öppnar butik i London

Nu har planerna på en utlandsexpansion fallit på plats för det framgångsrika Malmöföretaget Très Bien. I mars öppnar de butik i Londons hetaste modekvarter.

Simon Hogeman, Björn Lindén och Hannes Hogeman utgör tillsammans med Jakob Törnberg kvartetten bakom Très Bien.Bild: Peter Frennesson
När Dygnet Runt i våras berättade historien om kvartetten bakom modeföretaget Très Bien avslöjade Hannes Hogeman planerna på att öppna en andra butik. Då letade de efter en lokal i London för att komplettera dagens butik på Fersens väg i Malmö. Nu har alla pusselbitarna fallit på plats.
I mars öppnar Très Bien en butik i korsningen Meard Street/Wardour Street i hjärtat av området Soho i London.
– Det betyder ju en hel del för oss givetvis. Vi är fortfarande hundraprocentigt independent och det är ju såklart ett styrkebesked att sätta upp en business i ett av världens just nu mest spännande retail-områden. Det händer verkligen hur mycket som helst i Soho just nu, så det känns väldigt spännande, säger Hannes Hogeman.
Den nya lokalen i London kommer att vara i två plan, med butik i markplan och kontor och showroom på det andra planet.
– Vi kommer att ha vårt sälj och vår pressavdelning på plats där alla dagar i veckan, samt vår brand manager för London. Så tanken är att bygga en liten variant av vad vi har här i Malmö och att det ska hända en hel del där i London, säger Hannes Hogeman.
Blir det skillnad på inriktningen i butiken jämfört med Malmö?
– Det kommer att vara betydligt mer rotation på galgarna i London och utbudet kan komma att variera ganska mycket över en säsong. Dessutom kommer vi att jobba tajt med en del varumärken varje säsong och skapa mer installationer, säger Hannes Hogeman.
Très Bien startade 2006 i Malmö och har sedan dess vuxit till att bli Malmös genom tiderna största modeframgång. Förra året prisades de på Malmö näringslivsgala som ”bästa kreativa näring”. Nästa vecka är det dags för modeveckan i Paris där Très Bien ska visa upp sina egna varumärken.
Håll koll på Malmös modescen – följ Dygnet Runt på Facebook och Instagram
.
Gå till toppen