Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Över 20 magsjuka efter restaurangbesök

Över 20 personer säger att de blivit magsjuka efter att ha ätit mat från samma restaurang i Jönköping på nyårsafton. Arkivbild.Bild: Jessica Gow/TT
Över 20 personer har anmält till miljö- och hälsoskyddsförvaltningen att de har blivit magsjuka efter att ha ätit mat från en restaurang i Jönköping på nyårsafton, skriver Jönköpingsposten.
Anmälarna tillhör flera olika sällskap och alla åt den specialkomponerade nyårsmenyn.
– Prover har visat att det rör sig om noro-virus som är besläktat med vinterkräksjuka. Vi har även tagit prover på maten som serverades under kvällen, men där är analyserna ännu inte klara, säger Johanna Hänninen, enhetschef på miljö- och hälsoskyddsförvaltningen, till tidningen.
Omkring 300 personer besökte restaurangen på nyårsafton.
– Vi gör ytterligare egna utredningar, men vi har ännu inte kunnat hitta något samband. Vi försöker att hjälpa miljö- och hälsa så gott vi kan, säger restaurangchefen till Jönköpingsposten.
Gå till toppen