Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Explosion på Köpenhamnsvägen – stort område spärrades av

Polisen spärrade av ett stort område på Köpenhamnsvägen i Malmö efter en explosion på torsdagskvällen. Någon form av sprängladdning hade detonerat i ett garage och orsakat skador på en bil. Brottet rubriceras som skadegörelse.

Bild: Patrick Persson
Larmet kom in klockan 23.03.
– Vi har flera uppringare som hör av sig till oss strax efter klockan 23 om att de har hört en hög smäll på Köpenhamnsvägen, säger Evelina Olsson, presstalesperson på polisens ledningscentral.
Polis och räddningstjänst skickades till platsen.
– Det är något som har detonerat i ett garage. Någon har lagt någon form av sprängladdning vid en bil som det blev mindre skador på. Det blev inga skador eller påverkan på konstruktionen i byggnaden, utan explosionen var av mindre omfattning, säger Håkan Månsson, inre befäl på Räddningstjänsten Syd.
Polisens tekniker kallades till platsen för undersökning.
– Det är våra egna tekniker, alltså inte från nationella bombskyddet, säger Evelina Olsson.
Inga personer kom till skada vid explosionen.
– Det har redan kommit in ett flertal vittnesuppgifter, och vi tar tacksamt emot fler.
Vid tvåtiden på natten hävdes avspärrningarna. Brottet rubriceras som skadegörelse. Ingen misstänkt person ska ha gripits.
Bild: Patrick Persson
Bild: Patrick Persson
Gå till toppen