Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Hennes film om skånska cirkusfamiljen kan prisas

Malmöbon Åsa Sjöström är sedan många år en flerfaldigt prisad stillbildsfotograf. Nu debuterar hon som dokumentärfilmare med en skildring av tre generationers kvinnor i den skånska cirkusfamiljen Rhodin. ”Den sista cirkusprinsessan” har världspremiär på Göteborgs filmfestival – och kan på samma festival vinna pris som nordens bästa dokumentär.

Simona Rhodin är sjunde generationens cirkusartist och uppväxt på Cirkus Rhodin. Hon är huvudpersonen i Åsa Sjöströms dokumentär ”Den sista cirkusprinsessan”.Bild: Åsa Sjöström
– De lever i ett matriarkat. Det är fyra kvinnor som lever tillsammans och kämpar tillsammans. Cirkusar har fått så dåligt rykte men det är en ganska sluten värld – många har aldrig träffat människorna bakom. Jag har försökt komma dem nära och visa hur de lever, säger Åsa Sjöström.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen