Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Tillslag mot kriminellt nätverk i Malmö – sex anhållna

Efter två månaders spaning slog polisen igår till mot ett nätverk som misstänks bedriva omfattande knarkhandel i Malmö. Sex personer anhölls. Samtidigt beslagtogs över 1,5 kilo narkotika och ett stort antal skjutvapen.
– Vi hoppas och tror att vi gett narkotikahandeln i Malmö en ordentlig törn, säger Nils Norling, Malmöpolisens presstalesperson.

Bild: Johan Nilsson/TT
Det handlar om ett nätverk med bas på Hermodsdal som i flera år har kopplats till knarkaffärer. Och vars medlemmar både varit misstänkta och offer för det skjutvapenvåld som skakat Malmö de senaste åren.
I samband med att Malmöpolisen fick ett tillskott av resurser inom ramen för operation Rimfrost i november ifjol inledde man en insats mot nätverket.
– Vår verksamhet har pågått sedan mitten på november fram tills nu när vi beslutade oss för att ta in de här personerna, säger chefsåklagaren Pär Andersson.
Polisen slog under onsdagen till mot ett flertal adresser och genomförde ett stort antal husrannsakningar. Bland annat mot bostäder på Södervärn och Hyllie – men även i Hässleholm.
Enligt uppgift till Sydsvenskan beslagtogs stora mängder kokain och tramadol. Likaså har ett stort antal skjutvapen påträffats, främst på Hyllie-adressen.
Sex personer anhölls under onsdagen: fem män i åldersspannet 20-30 år och en 18-årig kvinna. Fem av dem begärdes under fredagen häktade. Två för synnerligen grovt vapenbrott.
Det handlar bland annat om ett brödrapar som tidigare kopplats till en rad grova våldsdåd i Malmö, utan att kunna fällas.
Likaså har männen själva blivit beskjutna. Bland annat när de färdades i en bil vid sjukhusområdet i Malmö i december 2018.
En annan bror i syskonskaran sköts ihjäl på Censorgatan i september 2016, i vad som betecknas som ett av de grövsta dåden i Malmö de senaste åren.
Häktningsförhandlingar mot de misstänkta hålls under fredagen.
Gå till toppen