Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läsartext: Vandaliseringen av statyn är mer än skadegörelse – den är ett statement

Den svenska landslagströjan över huvudet på Zlatan är en otäck påminnelse om att detta handlar om ett angrepp mot vad statyn egentligen symboliserar, skriver J Andres Concha.Bild: Patrick Persson
Detta är en insändare. Åsikterna är skribentens egna.
Till slut låg den där på marken. Avsågad vid fotknölarna. Vanärad genom att näsan är bortsågad. Zlatan-statyn. Jag undrar vad det är för krafter och hat som driver det här gänget till att gå loss på Zlatan-statyn under så många månader. En detalj i den här slutgiltiga vandaliseringen är dock kuslig för den vittnar om att det inte rör sig om endast en reaktion mot Zlatans aktier i Hammarby IF, utan den här vandaliseringen går mycket längre än så. Den svenska landslagströjan över huvudet på Zlatan är en otäck påminnelse om att detta handlar om ett angrepp mot vad statyn egentligen symboliserar.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen