Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Vänsterpartiet KU-anmäler S-ministrar

Vänsterpartiets Håkan Svenneling KU-anmäler tre S-ministrar. Arkivbild.Bild: Henrik Montgomery/TT
Vänsterpartiet KU-anmäler de tre socialdemokratiska ministrarna Ann Linde, Morgan Johansson och Mikael Damberg. Partiet anklagar dem för att medvetet ha försökt vilseleda allmänheten om Sveriges krigsmaterielexport till Turkiet, skriver DN.
Vänsterpartiets utrikespolitiske talesman Håkan Svenneling anser att de tre gett en felaktig bild och försökt förminska betydelsen av den svenska exporten.
– Man har gått över gränsen, säger han till DN.
Krigsmaterielexporten delas upp i två kategorier där den ena är ”krigsmateriel för strid” och den andra ”övrigt krigsmateriel”. Under hösten betonade de anmälda ministrarna att den svenska exporten 2018 föll i kategorin ”övrigt krigsmateriel”. För Sveriges del har det de senaste åren handlat om bland annat elektronisk utrustning, pansar- och skyddsutrustning, maskeringsutrustning och programvara.
Gå till toppen