Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Dolly Parton förbereder postum musik

Dolly Parton har förberett sig inför att lämna jordelivet. Arkivbild.Bild: Jordan Strauss/AP/TT
Countrysångerskan Dolly Parton avslöjar i podcasten ”Dolly Parton's America” att hon har förberett ett flertal låtar som ska kunna släppas efter hennes död, skriver Rolling Stone. Enligt Parton har hon hundratals eller till och med tusentals kompositioner som aldrig har spelats in, men som hon skulle vilja att framtidens producenter och musiker gör något av.
Hon har spelat in ett flertal av dem på egen hand, med bara en melodi, text och sin egen röst. Inspelningarna överlåter hon till sina efterlevande att använda till att göra ny musik, med eller utan hennes egen röst.
– Jag är en människa som tror på förberedelser. Jag vill aldrig lämna över mitt arv i samma tillstånd som Prince eller Aretha Franklin eller någon som inte planerar i förväg, säger hon.
Dolly Parton klargör i podcasten att hon även har förberett så att hennes arvingar ska slippa hamna i rättsliga processer om rätten till hennes kvarlåtandeskap.
Gå till toppen