Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Lokal debatt: Varför har S svängt i frågan om ett nytt sjukhus?

Socialdemokraterna i Skåne vill utreda om det framtida traumasjukhuset ska ligga på Klostergården.
Ett plötsligt besked som reser många frågor, eftersom planeringen av stadsdelen Källby runt Klostergårdens framtida station ser annorlunda ut: attraktiva bostäder med blandade boendeformer, gott om plats för stadsnära näringsliv, fotboll och annan idrott och ett helt nytt kommunalt naturreservat med strövområde kring Höje å. Utbyggnaden ligger en bra bit in i framtiden och kommunen har inte beslutat när utbyggnaden av Källby-området ska påbörjas.
Denna planering har hittills vuxit fram i bred samsyn mellan Lundakvintettens fem partier och S. Frågan är varför S har svängt och istället vill överväga att bygga ett stort sjukhus. Vilka bostäder eller vilka grönområden i det nya Källby ska i så fall bort ur planeringen för att ge plats åt ett eventuellt traumasjukhus?
Klas Svanberg (M), ordförande i byggnadsnämnden
Börje Hed (FNL), vice ordförande i byggnadsnämnden
Jan Annerstedt (FNL), ordförande I tekniska nämnden
Cecilia Barnes (L), vice ordförande i tekniska nämnden
Redaktionell anmärkning: I en tidigare version av texten riktade sig texten mot Socialdemokraterna i Lund. Det är nu korrigerat.
Gå till toppen