Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Gnocchi – en vardagsräddare av rang

Eftersom jag råkar tillhöra sorten enerverande språkpoliser som aldrig kan låta bli att lägga min näsa i blöt vill jag börja med en språklektion.
Gnocchi uttalas ”njåcki”. Glöm allt vad ”g” heter och använd ett ”hårt” k så får du en personlig guldstjärna av undertecknad.

Gnocchi är mer än potatispasta. Smaksätt dem gärna med örter eller grönt efter säsong.Bild: Janerik Henriksson/TT
Därefter kan vi börja prata tillagning.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen