Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

”Margarinkriget handlar om värderingar”

Den ständigt återkommande margarindebatten handlar inte om matfett utan värderingar. Så säger forskaren Andreas Håkansson, som menar att ingen annan kan veta vad vi bör äta. Det är nämligen en filosofisk fråga.

Andreas Håkansson arbetar på Kemicentrum.Bild: Ingemar D Kristiansen
Andreas Håkansson är docent i livsmedelsteknik och har skrivit flera artiklar om margarindebatten som pågått sedan margarinet uppfanns 1869. Ändå blev han förvånad över att bråket blossade upp igen i Lund hösten 2019, lagom till margarinets 150-årsdag.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen