Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Tidig ledning la grunden till Malmö FBC:s storseger

Det tog inte många sekunder för Malmö FBC att sätta sig i det förarsäte som man sedan bekvämt behöll resten av matchen, innan slutresultatet skrevs till 6–11 och malmöiterna nöjt kunde sätta sig på bussen hem.

Särskilt belåtna med sin insats bör tredjekedjan, med Hanna Simonsson, Anna Nilsson och Elin Johansson framför backarna Yamou Njai och Maja Mikaelsson, vara. Fyra mål från deras klubbor spelade avgörande roll, inte minst Elin Johanssons två mål som gav 0–2 och 0–3 i första perioden sedan Ellen Rasmussen gett gästerna ledningen innan det ens gått en minut.
– Väldigt starkt och kul för den linen. Vi gjorde överhuvudtaget en väldigt stark offensiv insats idag, kanske en av våra bättre på bortaplan någonsin. Och då brukar vi ändå ha väldigt svårt mot Västerås Rönnby, konstaterade Malmötränaren Mikael Jeppsson nöjt.
1–4 efter första perioden blev 3–8 inför sista och Malmö spelade med stor rörlighet i anfallsspelet.
– Vi hade också tålamod med boll och gick inte på första bästa läge. Många mål i uppställt anfallsspel säger ju en del. Men vi var också starka i spelvändningarna, tyckte Mikael Jeppsson, som hoppades att segern nu ger samma skjuts som hemmavinsten mot Västerås Rönnby gjorde, då lagets goda höstform fick fart.
– Vi behöver vara ännu bättre nu i vår än i höstas, det är lätt att bli bekväm. Men det har börjat bra, vi var bättre mot Pixbo än senast även om vi förlorade och bättre idag mot Västerås Rönnby än när vi mötte dem hemma, menade Mikael Jeppsson.
Gå till toppen