Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Verklighetens ”hustler” stämmer succéfilmen

Constance Wu och Jennifer Lopez i "Hustlers". Arkivbild.Bild: STX Films/AP/TT
Filmen ”Hustlers” med Jennifer Lopez och Constance Wu har gjort succé bland både kritiker och biobesökare. Någon som däremot inte är road är Samantha Barbash, vars levnadsöde filmen i stora delar bygger på.
Den tidigare strippklubbsvärdinnan Barbash har stämt producenterna på motsvarande 380 miljoner kronor eftersom hon anser att det rör sig om förtal och att historien är för lik hennes egen, rapporterar flera medier.
Enligt stämningen får filmen henne att framstå som en person ”utan moral, påverkad av tunga droger och med manshatande tendenser”.
”Hustlers” bygger på verkliga händelser och skildrar hur en grupp strippor på Manhattan drogar sina rika kunder och lurar dem på pengar. Barbash har pekats ut som den verkliga gruppens ledare och 2017 dömdes hon för flera brott kopplade till händelserna.
I ett uttalande säger filmbolaget STX, som står bakom ”Hustlers” att man försvarar sin ”rätt att berätta verklighetsbaserade historier som bygger på offentliga uppgifter”.
Gå till toppen