Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läsartext: Vi vill att det skapas ett öppet torg i Klagshamn

Detta är en insändare. Åsikterna är skribentens egna.
Vi bor i Klagshamn som ligger strax utanför Malmö. Här i Klagshamn finns det inte mycket för ungdomar att göra. Vi åker ofta till andra byar där det finns mer aktivitet eftersom vi inte har något att göra i Klagshamn.
I Vellinge finns det ett ställe som heter Lilla torg. På Lilla torg finns det ett apotek, en mataffär, ett kafé och så vidare. Vi förstår att Klagshamn inte är lika stort som Vellinge men vi hade gärna haft något liknande ändå. Just nu i Klagshamn finns bara Matöppet som dels har dumma öppettider och dyra priser.
Enligt Sydsvenskan investerade Malmö stad nyligen 10 miljoner kronor på en ny park i Klagshamn. Vi anser att denna parken inte var nödvändig och vi hade hellre haft något annat, till exempel torget vi nämnde tidigare.
Torget i Vellinge fungerar ju inte bara som ett köpställe där man kan handla utan även en som en plats för ungdomar att umgås. Kanske bygga en minigolfbana intill torget som är öppen på sommaren. Eftersom Klagshamn är en hamnby kan det vara trevligt att spela minigolf en fin sommardag innan man cyklar ner till stranden. Eftersom Klagshamn växer mycket anser vi att detta är rimligt.
Elever på Strandskolan, årskurs 8, Klagshamn
Gå till toppen