Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Han startade en av Malmös största vårdcentraler – nu säljer han sitt livsverk

Martin Wiklund är barnbarn till den legendariske företagsledaren Holger Crafoord. Själv blev han både kiropraktor och entreprenör inom vården. Nu säljer han sitt livsverk, en av Malmös största privata vårdcentraler till Doktor.se.

Det första mötet med Doktor.se hölls under senvåren förra året. I september skrevs kontraktet under och när landstinget godkänt affären stod det klart att Örestadsklinken säljs till Doktor.se.Bild: Hussein El-alawi
Under uppväxten avråddes Martin Wiklund från att välja vårdyrket. Hans far var ortoped och hade egen erfarenhet av att jobba på obekväma tider. Det blev en ekonomiexamen på Holger Crafoord ekonomicentrum på Lunds universitet. I aulan hängde ett porträtt på företagsledaren Holger Crafoord, tillika Martin Wiklunds morfar. En tavla som hade hängt i morfaderns hem när Martin Wiklund var liten.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen