Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Äldre kvinna tog sig ut när hus rökfylldes

En äldre kvinna fördes till sjukhus för kontroll efter att ett element orsakat rökutveckling i hennes bostad i Höllviken under natten mot söndag. En väktare var först på plats efter att röken utlöst villalarmet.

Kvinnan var redan ute ur huset och hade tagits omhand av väktare när räddningstjänsten kom fram.Bild: Patrick Persson
Räddningstjänsten larmades vid 02.40-tiden till huset i Höllviken. Då hade brandlarmet kopplat till ett vaktbolag signalerat att något inte stod rätt till och en väktare som befann sig i närheten larmades dit. Det är oklart om kvinnan tog sig ut själv eller om hon fick hjälp ut av väktaren, men hon togs sedan omhand av ambulanspersonal som förde henne till sjukhus för kontroll.
Räddningstjänsten sökte igenom bostaden men inga andra personer befann sig i huset.
Ett oljeläckage från ett element ska enligt initiala uppgifter ha orsakat en mindre brand. Räddningstjänsten bar ut elementet och ventilerade ut röken. Strax före klockan 04 lämnade sista enheten platsen och återgick till stationen.
Kvinnan fördes till sjukhus, men ska inte ha skadats allvarligt.Bild: Patrick Persson
Röken syntes på kamera hos larmföretaget som skickade en väktare till adressen och larmade ut räddningstjänsten.Bild: Patrick Persson
Gå till toppen