Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Anmälan: Tvingades ligga i egen avföring

Kvinnan låg i sin egen avföring. Nu har en anmälan om misstänkt vanvård och misskötsel upprättats. Arkivbild.Bild: Fredrik Sandberg/TT
Den äldre kvinnan tvingades ligga i sängen med avföring i ansikte och på kropp i flera timmar på äldreboendet i Trelleborgs kommun. När nattpersonalen lämnade över till dagen uppgavs att de ”tvättat av så gott de kunde”, men att hon ”nog behövde en dusch”. Nu har en anmälan om misstänkt vanvård och misskötsel upprättats, rapporterar Trelleborgs Allehanda.
Det var förra veckan som kvinnan hittades liggande i avföringen på morgonen. Dagen därpå hade samma kvinna lämnats i en stol i flera timmar utan inkontinensskydd med avföring på benet. Enligt rapporten uppges ”oengagemang” utgöra förklaringen till det inträffade. Boendets chef avvaktar enligt tidningen med att kommentera händelsen i väntan på utredning.
Gå till toppen