Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läsartext: Är smällandet värt besväret och kalabaliken?

Detta är en insändare. Åsikterna är skribentens egna.
Det smäller utanför mitt fönster, tredje dagen i rad. Som Malmöbo rycker jag till lite extra. Efter årets bombningar och hemska skjutningar så hoppar bröstet när man plötsligt hör höga smällar, enbart några meter ifrån vårt bostadshus. Varje år dyker diskussionerna upp kring nyår, om hur djur far illa av fyrverkerierna och om de verkligen bör säljas och nyttjas av allmänheten. Jag är en av personerna som är på djurens sida, konsekvenserna väger inte upp för det korta nöje och den nostalgin som fyrverkerierna medför.
Detta nyår kändes det jobbigare att vakna upp av det oväntade smällandet. Det ger en obehaglig känsla, och jag är övertygad om att jag inte är ensam. Det finns garanterat många djur, barn och vuxna, som jag, som tycker att fyrverkerierna tillhör det förgångna och att det är dags att veta bättre till 2020. Är det värt det besvär och den kalabalik som skapas på många håll i Sverige? Kan vi inte veta bättre och, till nästa år, ha ett nyår för alla?
Isabelle Bastholm
Gå till toppen