Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Cibicki klar för spel i Polen: ”Jag gjorde kanske fel då”

Förre MFF-aren Pawel Cibicki flyttar vidare i Europa. Nu på permanent basis. Han har skrivit på ett avtal på 3,5 år med Pogoń Szczecin och lämnar därmed Leeds United definitivt.
– Jag såg Pogon i någon match i höstas med min pappa och tyckte att laget spelade bra fotboll. Så när min agent ringde, behövde jag inte tänka någon längre stund, säger Pawel Cibicki till klubbens hemsida.

Pawel Cibickis fotbollsäventyr fortsätter nu i andra hemlandet Polen.Bild: Foto: Pogon
Pawel Cibicki var utlånad under hösten till Ado den Haag i Nederländerna, men fick ingen speltid.
– Jag hade inga större skador under hösten. Vi förlorade många matcher, men tränaren gav mig nästan ingen chans. Det passade inte mig och jag indikerade senare att jag vill byta miljö och leta efter en ny klubb. Jag måste spela. Jag är så gammal att jag inte vill sitta på bänken varje match. Pogon-projektet passar mig. En ny stadion håller på att byggas, säger Pawel Cibicki till Pogons hemsida.
Sommaren 2017 skrev Pawel Cibicki på ett fyraårskontrakt med Leeds. Det blev en del spel på hösten, men turbulens och ideliga tränarbyten skickade ut honom i kylan. Han lånades ut till Elfsborg och Molde och sedan alltså till den Haag.
– Det är viktigt för mig att jag fått ett längre kontrakt nu, att det inte handlar om ett lån.
Nu vänder Pawel Cibicki på sitt sätt hem, eftersom han också är polsk medborgare.
– Jag skulle vilja visa mig i Polen från min bästa sida. Snart ska vi på läger i Turkiet. Jag längtar verkligen till ligan börjar.
Hemsidan tar också upp det lite känsliga ämnet att Pawel Cibicki för ett par år sedan valde att representera Sverige och inte Polen på landslagsnivå.
– Jag är inte rädd. Jag kanske gjorde fel då. Jag var ung, jag kunde inte riktigt fatta det beslutet. Jag kan inte ändra det nu. Jag vet inte hur människor i Polen kommer att reagera på det, men jag hoppas vinna stöd från Pogons supportrar med mitt spel, svarar Pawel Cibicki.
Gå till toppen