Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Dömd lärare får inte tillbaka legitimationen

En lärare som sexuellt ofredat två elever får inte tillbaka sin lärarlegitimation. Det slår Förvaltningsrätten i Stockholm fast i en dom på måndagen. Arkivbild.Bild: Johan Nilsson/TT
En lärare som sexuellt ofredat två elever får inte tillbaka sin lärarlegitimation. Det slår Förvaltningsrätten i Stockholm fast i en dom på måndagen.
Läraren dömdes tidigare av Hovrätten för Västra Sverige för sexuellt ofredande. Lärarens agerande har haft en mycket påtaglig sexuell prägel, konstaterade rätten. Lärarnas ansvarsnämnd fråntog därför läraren legitimationen. Läraren överklagade beslutet till förvaltningsrätten som nu avslår lärarens begäran att få tillbaka legitimationen.
”Brotten har begåtts på lektionstid mot två barn, elva respektive tolv år unga. Mot denna bakgrund har förvaltningsrätten gjort bedömningen att det är uppenbart att vederbörande inte är lämplig att arbeta som lärare”, skriver rådmannen Johan Gefvert i ett pressmeddelande.
Gå till toppen