Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Europatouren i golf återvänder till Skåne i år

Kristianstads Golfklubb i Åhus kommer att stå som värd för en deltävling på Europatouren i september.
Totalt kommer 126 spelare att göra upp om runt fyra miljoner kronor i prispengar.

Den östra banan i Åhus kommer att stå värd för Europatouren i september.Bild: Mickael Tannus
Inte sedan 2015 har Europatouren haft en deltävling på damsidan i Sverige. Men nu är det alltså dags. Den 3-6 september arrangeras tävlingen på Åhus östra bana under namnet "Creekhouse Ladies Open".
Den östra (gamla) banan i Åhus genomgick en omfattande renovering och utveckling för ett par år sedan och håller nu absolut toppklass.
Det är första gången sedan 1986 som banan i Åhus är värd för en Europatourtävling.
– Vi är mycket glada att välkomna Ladies European Tour tillbaka till Kristianstads GK efter 34 år. Vi ser mycket fram emot att få stå värd för en stor internationell golftävling, att få bjuda på en högklassig tillställning och få chansen att visa damgolf av högsta klass på vår utmanande golfbana”, säger Carl-Henrik Dahlqvist, marknadsansvarig och delägare i Kristianstads Golfbana i Åhus AB.
Sedan tidigare är det klart att Scandinavian Mixed, som ingår i både herrarnas och damernas Europatour, spelas på Bro Hof i juni.
Gå till toppen