Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Italienska kurerar nästa Venedigbiennal

"After Illusion" av konstnären Zahran Al Ghamdi visades i den saudiarabiska paviljongen under fjolårets Venedigbiennal. Arkivbild.Bild: Andrea Merola
Italienska Cecilia Alemani blir chefskurator för Venedigbiennalen 2021. Alemani är just nu ansvarig för konsten längs High Line i New York, den tidigare järnvägslinjen på Manhattan som i dag är ombyggd till en långsmal park. Alemani ser uppdraget i Venedig som en stor ära, skriver Artnet.com men också en unik möjlighet.
– Jag har för avsikt att ge röst åt konstnärer för att de ska kunna skapa unika projekt som reflekterar deras visioner och vårt samhälle, säger Alemani i ett uttalande.
2017 ansvarade Cecilia Alemani för den italienska paviljongen på Venedigbiennalen. Hon blir den första italienska kvinnan – och den femte kvinnan någonsin – att få uppdraget som chefskurator för hela biennalen.
Förra årets konstbiennal i Venedig besöktes av cirka 600 000 personer.
Gå till toppen