Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Klart: Han blir MFF:s nye assisterande tränare

Jon Dahl Tomasson har fått en assisterande tränare på MFF-bänken. Vid sin sida kommer dansken att ha holländske Remy Reijnierse – som har två U21-EM guld på sin meritlista.
– I Remy får vi en allsidig och kompetent ledare som är duktig på att utveckla spelare, säger MFF:s sportchef Daniel Andersson.

Remy Reijnierse är ny assisterande tränare i Malmö FF.Bild: MFF
Säkerligen ett okänt namn för de flesta. Men Remy Reijnierse har verkat länge inom fotbollsvärlden.
58-åringen inledde sin tränarbana i VVV-Venlo. 1998 gick han vidare till bli akademichef i storklubben PSV Eidnhoven. Därefter var Remy Reijnierse varit verksam inom den holländska fotbollsförbundet. Som assisterande U21-förbundskapten var han med och vann EM både 2006 och 2007.
Han ledde även Hollands damlandslag under en kort period.
På senare år har Remy Reijnierse varit assisterande tränare i VfL Stuttgart och Sheffield Wednesday FC.
– Han har en gedigen meritlista efter att ha arbetat i olika befattningar i fotbollsländer som Holland, England och Tyskland. Han har varit på hög nivå både inom senior- och ungdomsfotboll och har dessutom mångårig erfarenhet av att leda utbildningar i Nederländerna, säger Daniel Andersson till mff.se.
Remy Reijnierse har skrivit på ett kontrakt till och med 2022, till skillnad från huvudtränaren Jon Dahl Tomasson som har en tillsvidareanställning.
– Hans tankar och idéer om fotboll stämmer väl överens med våra. Som person är han lugn och sansad och i vår stab kommer han att få en viktig roll med sin erfarenhet. Rekryteringen är gjord i samråd med Jon som känner honom från hans tid i Nederländerna.
Remy Reijnierse ser fram emot att få jobba inom svensk fotboll.
– Malmö FF är en storklubb i Sverige och ett ansett namn i Europa, både idag och historiskt sett. De spelade Europacupfinal på den tiden det fortfarande hette så och jag minns även en match på 80-talet mot Ajax där Dennis Bergkamp gjorde Europadebut, säger han till mff.se.
– Jag har haft många uppdrag som assisterande tränare genom åren och jag trivs i rollen. Det är ett varierande arbete mellan teori och praktik. Alla holländare är mer eller mindre präglade av sin offensiva syn på fotboll. Samtidigt har holländsk fotboll utvecklat och förbättrat defensiven de senaste åren. Jag ser fram emot att börja arbetet tillsammans med Jon och resten av staben.
Remy Reijnierse gör sitt första pass med Malmö FF under måndagens träningspremiär.
Gå till toppen