Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Linda Skugge släpper snuskig ungdomsbok

Linda Skugge släpper ny ungdomsbok. Pressbild.Bild: Peter Knutson
Författaren, kolumnisten och översättaren Linda Skugge har släppt en ny bok med titeln ”Inte min dickpic”. Boken rör sig i skolans korridorer och huvudpersonen är Hennig, en 14-årig tönt som gillar den franske filosofen Jean-Paul Sartre.
Henning som är förälskad i skolans snyggaste tjej blir beskylld för att ha skickat en dickpic, alltså en bild av sitt könsorgan, något han är oskyldig till. Boken beskrivs som en modern dagboksberättelse om allt det viktiga i livet, om kärleken, vänskapen och hur svårt det kan vara att både förstå sig själv och andra.
Det är inte första gången Linda Skugge skriver en ungdomsbok, hon ligger bland annat bakom bokserien ”Iskompisar” som följer ett gäng tioåriga konståkare. Den senaste boken hon gav ut är novellsamlingen ”Äktenskap” där hon genom sex berättelser undersöker kärlekens vägar och villovägar.
Gå till toppen