Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

”Man vill ändra på allt som blivit fel”

Vilket är bästa sättet att varva ner efter en jobbig förlust? Sveriges spelmotor Jim Gottfridsson har svaret klart: Han vill se matchen igen, så fort det går.
– Man vill ändra på allt som blivit fel, säger Gottfridsson dagen efter EM-förlusten mot Slovenien och inför rysaren mot Polen.

Jim Gottfridsson ser handboll som ett schackspel, där man med videons hjälp kan dra lärdom av tidigare matcher. Han skyndade sig att se den snöpliga förlusten mot Slovenien igen – och nu ska Polen få sota för Sveriges misstag.Bild: Björn Larsson Rosvall/TT
En spelmotor (eller ”mittnia”) i handboll har god hjälp av att ha en analytisk blick och vara taktiskt intresserad. Man behöver inte prata länge med den svenska EM-truppens lagkapten Jim Gottfridsson för att märka de egenskaperna.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen