Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Rättegången skjuts upp för mutanklagade Diack

Rättegången mot den förre ordföranden i Internationella friidrottsförbundet, Lamine Diack, skjuts upp. Arkivbild.Bild: Kin Cheung/AP/TT
Drygt fem år efter att den ryska dopningsskandalen avslöjades skulle den förre ordföranden i Internationella friidrottsförbundet – Lamine Diack – ställas inför rätta för mutbrott, trolöshet och penningtvätt.
Men rättegången skjuts upp med ett halvår. Domstolen i Paris säger att mer tid behövs för att utreda vittnesmålen från 86-åringen och hans son Papa Massata Diack.
Senegalesen var ordförande i IAAF (som numera heter World Athetics) mellan 1999 och 2015.
Enligt åtalet fick Diack motsvarande drygt 14 miljoner kronor från Ryssland som han använde till Macky Salls presidentkampanj i Senegal 2012, som Sall vann. I utbyte ska Diack ha sett till att dölja dopning av 23 ryska friidrottare inför OS i London 2012 och VM i Moskva 2013.
Diack har nekat till anklagelserna.
Avslöjandet om dopning inom rysk friidrott, och Lamine Diacks inblandning för att dölja dopningen, var startskottet på den omfattande ryska dopningshärvan.
Gå till toppen