Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ny dansk playmaker inför kvällens ödesmatch

Danmark gör redan sitt första skifte i EM-truppen när Morten Olsen blir ny spelare i ödesmatchen mot Ungern.

Mikkel Hansen och Morten Olsen under VM för ett år sedan.Bild: LUDVIG THUNMAN
Det var stor skadeoro i det danska landslaget inför EM-premiären mot Island i Malmö arena i lördags. Det blev en överraskande förlust – 30-31 – mot Island och nu är Danmark i princip piskat att besegra Ungern på måndagskvällen för att hålla sig kvar till mellanrundan i Malmö.
Med två segrar mot Ungern och Ryssland, möts i gruppavslutningen på onsdag, så är Danmark vidare.
Förbundskaptenen Nikolaj Jacobsen gör sitt första byte av möjliga två i gruppspelet skriver det danska förbundet på sin hemsida.
Jacobsen plockade på måndagsmorgonen in playmakern Morten Olsen, Bundesligaproffs i Hannover, istället för Jacob Holm bland de 16 nominerade EM-spelarna.
Olsen är en kreativ spelare som Danmark kan behöva i sitt spel. 2019 blev han utsedd till Bundesligas bäste spelare.
De viktiga kantspelarna Lasse Svan och Magnus Landin är fortfarande utanför truppen.
Efter första spelomgången i grupp E står Island och Ungern på två poäng i tabellen. Danmark och Ryssland har noll. De två främsta lagen efter matcherna på onsdag kväll går vidare till huvudrundan med start på fredag i Malmö.
Gå till toppen