Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Skrabb lämnar Norrköping för Brescia

Simon Skrabb tackar för sig i IFK Norrköping. Arkivbild.Bild: Stefan Jerrevång/TT
Finländske landslagsmannen Simon Skrabb lämnar fotbollsallsvenska IFK Norrköping för Brescia, bottenlag i den italienska Serie A-fobollen.
Övergången blev klar under måndagen, en vecka efter att den offensive kantspelaren genomgått en läkarundersökning i Brescia. Skrabb har skrivit på för 3,5 år och Norrköping uppges få uppemot 15 miljoner kronor.
”Vi är oerhört stolta och glada över att återigen visa att IFK Norrköping lyckats utveckla en spelare till att kunna ta klivet ut till en av de stora ligorna i världen. Simon har varit en fantastisk ambassadör för hur vi vill att en IFK-spelare ska agera med att alltid offra sig själv för lagets bästa”, skriver IFK Norrköping på sin webbplats.
Skrabb kom till Norrköping 2017. Under tre säsonger gjorde han 14 mål och stod för elva målgivande passningar på 85 tävlingsmatcher. Sportsligt är Skrabbs flytt en tung förlust för Norrköping, som inte skrev nytt kontrakt med anfallaren Kalle Holmberg (nyligen klar för svenska mästaren Djurgården).
Gå till toppen