Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Tysk-fransk kamp för tuppkycklingar i EU

Tysklands jordbruksminister Julia Klöckner. Arkivfoto.Bild: Pontus Ahlkvist/TT
Miljontals tuppkycklingar mals ihjäl årligen i EU bara för att de fötts som män. Men nu lovar EU-bjässarna Tyskland och Frankrike gemensam kamp för de små liven.
– Det är dags att få slut på nedmalandet av kycklingar. Frankrike och Tyskland bör vara motorn bakom en förändring, säger franske jordbruksministern Didier Guillaume efter ett möte med sin tyska kollega Julia Klöckner på måndagen, rapporterar nyhetsbyrån AFP.
Inom många fjäderfäindustrier skiljs tuppkycklingarna tidigt ut för nedmalning eftersom de inte lägger ägg och genomsnittligt också ger mindre kött. Tyskland och Frankrike hoppas dock att forskare och industri ska kunna samarbeta för att hitta nya metoder. Enligt Klöckner kan nya initiativ bli aktuella när Tyskland i höst tar över som ordförandeland i EU:s ministerråd.
Gå till toppen