Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Tyskland vidare efter rysare mot Lettland

Tysklands Timo Kastening avslutar i EM-mötet med Lettland i Trondheim. Tyskarna vann med uddamålet och är vidare i mästerskapet.Bild: Ole Martin Wold/TT
Vitryssland och Tyskland spelar vidare i EM och har mellanrundan att se fram emot. Nationerna bokade sina platser i den sista gruppspelsomgången.
Kroatien var redan klart för ytterligare några dagar i turneringen efter de inledande två vinsterna i grupp A.
24–21 mot Serbien betydde att kroaterna vann gruppen.
Men vilka skulle göra sällskap från gruppen? Montenegro eller Vitryssland? I den direkt avgörande matchen i Graz tog vitryssarna snabbt kommandot, släppte det aldrig och vann stort och klart med 36–27.
Samtidigt hade Tyskland 16–11 från första halvlek att luta sig mot i grupp C. Men det var på håret att Lettland ätit in det tyska försprånget i Trondheim. I matchens sista minut var ledningen för Europamästarna från 2016 nere i en boll, 28–27.
Uddamålssegern tog Tyskland vidare. Senare under kvällens säkrade Spanien gruppsegern och vidare spel efter 36–25 mot Nederländerna.
Gå till toppen