Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Vinstökningar för amerikanska bankjättar

Rapportsäsongen i USA har rivstartat med rapporter från några av de amerikanska storbankerna som brukar ses som temperaturmätare för ekonomin i stort. JP Morgan Chase och Citigroup slår förväntningarna medan Wells Fargos resultat var en besvikelse.

JP Morgan Chase ökade resultatet under fjärde kvartalet jämfört med motsvarande period i fjol. Arkivbild.Bild: Steven Senne/AP/TT
Först ut att rapportera var USA:s största bank JP Morgan Chase som redovisar en resultatökning på 21 procent under fjärde kvartalet. Nettovinsten steg till 8,5 miljarder dollar, motsvarande runt 80 miljarder kronor, under perioden. Det motsvarar en vinst på 2:57 dollar per aktie, eller drygt 24 kronor. Analytiker hade i genomsnitt räknat med en vinst på 2:35 dollar per aktie, enligt Refinitiv.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen