Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Biljettlös resenär hotade två tågvärdar under samma resa

Den biljettlöse resenären ska ha dödshotat en tågvärd – och uppträtt hotfullt mot en annan. Nu misstänks en Trelleborgsbo i 40-årsåldern för två brott under samma tågresa.

Händelserna ska ha inträffat den 14 december, när mannen åkte från Trelleborg till Malmö.
Vid 16.40-tiden, när tåget fortfarande befann sig i Trelleborgs kommun, ska en värd ha ifrågasatt om resenären hade giltig biljett. Enligt anmälan ska mannen då ha hotat med att ”slå ihjäl” den anställde.
Tjugo minuter senare, när tåget nådde Östra Grevie, var det dags igen. När ytterligare en värd ville se mannens biljett och plockade fram block för att skriva kontrollavgift ska den misstänkte enligt den anmälan som gjorts ha uppträtt hotfullt och skrikit diverse skällsord.
Eftersom Trelleborgsbon uppvisade legitimation blev han identifierad, och misstänks nu för två fall av hot mot tjänsteman.
Gå till toppen