Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Dömdes för att ha drogat och våldtagit kvinna – överklagar

Mannen dömdes mot sitt nekande för att ha drogat en Kävlingebo med chokladdryck som innehöll sömnmedel och sedan våldtagit henne. Han har överklagat domen och vill bli helt frikänd.

Det var i december som mannen dömdes till tre och ett halvt års fängelse för våldtäkt. Enligt Lunds tingsrätt är det bevisat att mannen gav Kävlingebon en chokladdryck som innehöll narkotikaklassat sömnmedel. Senare vaknade hon av att han våldtog henne.
Mannen dömdes att betala skadestånd till kvinnan på 140 000 kronor.
Kvinnan har berättat att det svartnade för ögonen efter att hon druckit av chokladdrycken, varpå hon vaknade av att mannen hade oralsex med henne. I en chattkonversation mellan henne och mannen framkommer att han kände till vilka effekter sömnmedlet hade och att han inte var främmande för att ha sex med någon som befinner sig i det tillståndet.
Mannen har hela tiden nekat till brott och sagt att kvinnan var vaken under hela mötet. Hur det hamnat narkotikaklassat sömnmedel i den chokladdryck som han tog med sig har han inte kunnat lämna någon förklaring till.
Efter domen i Lunds tingsrätt har mannen bytt advokat, som lämnat in en överklagan till hovrätten. I första hand vill försvaret se domen uppriven, i andra hand att påföljden mildras. På grund av att advokaten är ny har hon begärt anstånd med att skicka in bevisuppgifter.
Gå till toppen