Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Fransk regissör gripen för övergrepp

Skådespelaren Adèle Haenel har vittnat om övergrepp. Arkivbild.Bild: Lionel Cironneau/AP/TT
Den franska regissören Christophe Ruggia har gripits av polis efter anklagelser om att han ska ha förgripit sig sexuellt på skådespelaren Adèle Haenel, skriver BBC. Hon har vittnat om att hon under flera års tid utsattes för övergrepp av regissören – första gången när hon var tolv år, under inspelningarna av filmen ”Les Diables” (2002).
Haenel, som nu är 31 år, har berättat i ett undersökande reportage av franska nättidningen Mediapart om hur regissören var ”besatt” av henne och att övergreppen fortsatte tills hon var 15 år. Enligt åklagarmyndigheten i Paris så öppnade man i november en utredning om sexuella övergrepp och utnyttjande av minderårig.
Ruggias advokat uppger att regissören nekar till alla anklagelser. I ett tidigare uttalande har han medgivit att han gjort vissa ”misstag” i förhållandet till Adèle Haenel.
”Jag såg inte att all den uppmärksamhet jag gav henne kan ha framstått som tveksamt. Om det är uppfattningen som hon har fått så ber jag om ursäkt”, sade han då.
Gå till toppen