Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Hårda vindbyar sätter stopp för tågtrafiken

Det blir blåsigt längs Bohuskusten. Arkivbild.Bild: Johan Nilsson/TT
Blåsten i Bohuslän ställer till det för tågtrafiken på Västkusten. Tågtrafiken mellan Uddevalla och Strömstad ställs in under natten till onsdagen, likaså trafiken mellan Varberg och Borås.
– Tågtrafiken ställs in från och med midnatt. Det här är sträckor som brukar vara känsliga för störningar eftersom det står träd nära spåren, säger Camilla Hult, presskommunikatör på Trafikverket.
På sträckan Uddevalla-Strömstad kommer tågen att ersättas med bussar fram till klockan 12.00 under onsdagen och på sträckan Varberg-Borås fram till klockan 10.00. Trafikverket uppmanar resenärer att kontakta tågbolagen om man har frågor om ersättningsbussarna.
SMHI varnar för att blåsten kan nå upp till stormbyar under natten lokalt över Bohuslän. I Halland, Västra Götland och Örebro län kan det bli mycket hårda vindbyar. I norra Värmland, Dalarna och Gävleborg samt i Västerbottens inland är det i stället risk för plötslig ishalka.
Gå till toppen