Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ny massgrav hittad i Mexiko

En väpnad gren av brottskartellen La Familia Michoacan, kallad Viagra, markerar sitt revir i de drabbade delstaterna Michoacan och Jalisco. Arkivbild.Bild: Marco Ugarte/AP/TT
Minst 29 kroppar har upptäckts i en massgrav utanför staden Guadalajara i västra Mexiko. Fyndet gjordes på en tomt i Jalisco, en delstat som drabbats svårt av våldsamheter och mord kopplat till organiserad brottslighet.
Polisen har preliminärt identifierat fyra av liken, samtliga är tidigare anmälda som försvunna.
Fyndet gjordes knappt hundra meter från en annan massgrav, där minst 50 kroppar återfanns i december. En månad tidigare hittades 31 lik i närheten.
De tre gravfynden gjordes sedan det mexikanska nationalgardet genomfört ett tillslag mot en lagerlokal i närliggande Tlaquepaque i höstas, där man kunde frita åtta personer som hölls som gisslan. 15 personer greps vid tillslaget.
I den makabra listan över mord och massgravar i Jalisco finns även två fynd i en förort till Guadalajara, där 30 respektive 34 kroppar hittades i massgravar i maj och september.
Mellan januari och november rapporterades det om närmare 2 500 mord i Jalisco, där de mäktiga kartellerna Nueva Generación och La Familia Michoacan, bland andra, är aktiva.
Gå till toppen