Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ordningsvakt döms till fängelse för våldtäkt

Ordningsvakten och en 22-årig kvinna träffades i Malmös nattliv, på ett uteställe där han tjänstgjorde. Kvinnan följde med honom hem – i tron att hans yrke innebar att hon var trygg.

De stämde träff efter att han slutat sitt arbetspass, och åkte hem till hans bostad. Där hade de först frivilligt sex, men enligt kvinnans vittnesmål blev mannen efterhand mer våldsam och hårdhänt och accepterade inte att hon sa nej.
Det hela inträffade en helg i mitten av november förra året. Nu döms ordningsvakten av Malmö tingsrätt till två års fängelse för våldtäkt. Han döms också att betala 102 600 kronor i skadestånd till kvinnan.
Kvinnan har berättat i förhör att hon hade sin mobiltelefon under madrassen och förgäves försökte att larma utan att mannen såg det. Hon lyckades däremot skicka ett sms till en kompis där hon skrev ”hjälp”. Hon tog sig loss och flydde ut från mannens bostad, stoppade en bil och fick hjälp med att ringa polisen. Kvinnan fördes till sjukhus för att dokumentera sina skador – hon hade blåmärken och rodnader på flera ställen.
Polisen körde hem till ordningsvakten och grep honom.
Mannen döms mot sitt nekande. Enligt honom var sexet frivilligt, och det var kvinnan som tog initiativ till att ha mer våldsamt sex. Han anser att hon inte sagt nej eller visat att hon inte var med på noterna. Mannen kommer också att få sitt förordnande som ordningsvakt indraget av polisen.
Gå till toppen