Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Pontus Tidemand anmäld till Rally Sweden

Den svenska rallyföraren Pontus Tidemand är nu anmäld till Rally Sweden 2020. Arkivbild.Bild: Micke Fransson/TT
Den svenske rallyföraren Pontus Tidemand är anmäld till Rally Sweden 2020. Hans anmälan kom in under tisdagen, innan anmälningstiden gick ut på eftermiddagen.
Men det blir inte i den högsta klassen, WRC, utan Tidemand kommer att köra en Skoda Fabia R5 tillsammans med andreföraren Patrick Barth i klassen under, den så kallade WRC2. Han kör för det tyska teamet Toksport WRT.
Pontus Tidemand vann WRC2-klassen 2017 och kom tvåa 2018.
Han får tampas med bland andra Johan Kristoffersson, den tidigare rallycrossvärldsmästaren, som kommer till start i samma klass i en Volkswagen Polo R5.
Rally-VM startar nästa helg med klassiska Monte Carlo-rallyt den 23–26 januari och fortsätter sedan med Rally Sweden den 13–16 februari. Än finns det varken tjäle eller så mycket snö i Värmlandsskogarna. Men tävlingsledaren Stig-Rune Kjernsli är inte orolig.
– De tre sista veckorna inför tävlingarna kommer det att vara minusgrader i tävlingsområdet. Jag är hoppfull. Det blir väl inte så mycket snö i år, men vi kommer att få is och frusen mark, säger han till TT.
Gå till toppen