Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Revolt inom säkerhetstjänst i Sudan slogs ned

En regeringsmilis spärrade av vägar i Sudans huvudstad Khartum på tisdagen sedan tidigare medlemmar i säkerhetstjänsten revolterat.Bild: AP/TT
Skottlossning bröt ut i Sudans huvudstad Khartum sedan tidigare medlemmar i säkerhetstjänsten, med kopplingar till den avsatte tidigare diktatorn Omar al-Bashir, revolterat. Två mindre oljefält i Darfur i västra Sudan ska också ha stängts ned i samband med revolten.
Enligt uppgift ska de före detta anställda inom säkerhetsapparaten ha varit missnöjda med storleken på deras avgångsvederlag. Oroligheterna är de största mellan medlemmar inom den förra regimen och det nyinstiftade övergångsstyret.
Delar av Khartum spärrades av innan regeringssoldater lyckades inta säkerhetstjänstens högkvarter och slå ned revolten på tisdagskvällen, uppger en säkerhetskälla.
Det finns inga uppgifter om skadade eller döda.
Gå till toppen