Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Sveriges mest hyllade kock tar jobb i Köpenhamn

I slutet av året stängde Magnus Nilsson igen sin hyllade restaurang Fäviken Magasinet för att istället flytta till Skåne. Men gården utanför Båstad blir inte hans enda jobb. Nu står det klart att danska Mad har anställt honom som chef för deras nya kulinariska akademi.

Magnus Nilsson.Bild: Lars Brundin
I december serverades den allra sista tallriken på en av Sveriges allra mest hyllade restauranger. Fäviken Magasinet har fått foodies från hela världen att vallfärda till lilla Järpen i närheten av Åre i Jämtland. Och ägaren Magnus Nilsson har blivit en av Sveriges mest välkända kockar internationellt.
Men under förra året meddelade han att han skulle stänga restaurangen och istället flytta till Skåne där han och familjen tagit över en gård utanför Båstad.
Fast nu visar det sig att gården inte blir det enda han ska syssla med i Skåne. Danska matorganisationen Mad har nämligen anställt Magnus Nilsson som chef för deras nya kulinariska akademi. Mad har gjort sig kända för sin stora internationella matkonferens som hålls varje år i Köpenhamn och i mars förra året meddelade de att de ska starta ett lärocenter i den danska huvudstaden. Målet är att utbilda kockar att tackla utmaningarna kring klimat, miljö och hälsa. Nu blir det Nilsson som ska leda det arbetet.
”Jag insåg till slut att detta var ett drömprojekt för mig. Jag tror att vi tillsammans kommer att skapa något fantastiskt”, skriver Magnus Nilsson i ett Instagraminlägg.
Gå till toppen