Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Tio åtalas i stor cannabishärva i Skaraborg

Tio personer åtalas vid Skarborgs tingsrätt, misstänkta för att ha odlat och sålt stora mängder cannabis. Arkivbild.Bild: Björn Larsson Rosvall/TT
Tio personer åtalas vid Skarborgs tingsrätt, misstänkta för att ha odlat och sålt stora mängder cannabis.
Polisen gjorde ett tillslag på en gård i Skaraborg i juni 2019. Där hittades 3 459 cannabisplantor. Enligt Nationellt forensiskt centrum är det den största enskilda odlingen som de har analyserat.
”Jag väcker åtal för den omfattande odlingen som pågick på gården”, säger vice chefsåklagare Jenny Karlsson i pressmeddelandet.
Förutom plantorna hittade polisen spår av odling som motsvarar fyra tidigare odlingsomgångar, där skörden uppskattas till minst 400 kilo cannabis.
De tio personerna som åtalas är misstänkta för synnerligen grovt narkotikabrott, medhjälp till synnerligen grovt narkotikabrott och för grovt penningtvättsbrott i olika konstellationer.
Rättegången mot de åtalade inleds den 21 januari och kommer att hållas i Skaraborgs tingsrätt och säkerhetssalen vid Stockholms tingsrätt.
Gå till toppen