Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Efter succén i FC Rosengård – intresse från Frankrike

Hanna Bennison gjorde stor succé i FC Rosengård under den gångna säsongen. Nu kan den lovande mittfältaren vara på väg bort. Enligt Fotbollskanalen är det den franska storklubben Lyon som har visat intresse.

Rosengårds Hanna Bennison under fotbollsmatchen i Damallsvenskan mellan FC Rosengård och KIF Örebro.Bild: CHRISTOFFER BORG MATTISSON
Den 17-åriga mittfältaren fick under förra säsongen sitt stora genombrott för FC Rosengård och blev framröstad i årets lag i damallsvenskan av spelarna.
Nu visar den franska storklubben Lyon intresse för mittfältstalangen. Klubben som har vunnit den franska ligan hela tretton år i rad.
– Hanna är ju bara 17 år och gjorde det väldigt bra förra året med SM-guld och landslagsdebut. Det är klart att många stora klubbar la märke till det. Lyon har fått upp ögonen och visat intresse för henne. Vi har en dialog med Lyon och klubben vet om hur hennes kontraktssituation i Rosengård ser ut, säger agenten Maria Karlsson De Cecco, på agenturen Connect Management Group till Fotbollskanalen.
Hanna Bennison skrev senast i somras på ett nytt kontrakt med FC Rosengård som sträcker sig över säsongen 2022. Enligt agenten Maria Karlsson De Cecco är det många klubbar som är ute efter talangens signatur.
– Det är flera storklubbar i Europa, framför allt i England och Frankrike, som har visat intresse, framför allt under slutet på 2019 på grund av debuten i landslaget och framfarten i Rosengård, säger hon till Fotbollskanalen.
Gå till toppen