Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Hareide på besök ”avslöjade” att MFF ska möta Molde

Det var förbundskaptensbesök från Danmark när Malmö FF tränade på onsdagen. Och en som vanligt glad och öppen Åge Hareide kom med ett ”avslöjande”:
– Välkomna till Molde 29 mars när Malmö FF kommer till min hemstad.

Åge Hareide och Jon Dahl Tomasson mös i den tiogradiga vårvärmen vid träningsplanen på stadion.Bild: Max Wiman
Sportchefen Daniel Andersson log och bekräftade.
– Det stämmer. Vi åker upp och möter Molde som genrep inför den allsvenska premiären på deras konstgräs. Vi möter ju Norrköping på konstgräs i premiären. Men vi kommer inte att ha alla spelare med till Norge, för det är ju landslagsuppehåll den veckan.
Den danske förbundskaptenen Åge Hareide bor ju fortfarande i Molde. Nu är han nere och jobbar på det danska förbundet och tog förstås chansen att träffa Jon Dahl Tomasson och stämma av en del.
Jon Dahl Tomasson har ju assisterat Åge Hareide i fyra år i landslaget, men fick säga upp sig från det uppdraget när han fick jobbet i MFF.
Danmark ska ju spela EM i sommar och spelar alla sina gruppmatcher hemma i Köpenhamn.
Vad gäller träningsmatcher har MFF i praktiken klart med motstånd i Marbella, men då det är många lag som är där nere och arrangören ibland tvingas kasta om spelschemat, har de spanska värdarna bett att man inte går ut med vilka lag det blir än. Matcherna spelas 2 och 6 februari.
Det kan tilläggas från träningen att Eric Larsson fortsatt mest rehabtränar för en känning i en magmuskel som har spökat sedan FCK-matchen.
– Men det är ingen fara. Det är mest av säkerhetsskäl, säger Daniel Andersson.
Gå till toppen