Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Höllviken illa ute efter förlust i bottenmötet

Höllviken behövde ta poäng mot tabelljumbon Visby för att fortsätta vara på rätt sida i getingboet kring nedlyttningsstrecket, men föll tungt och får nu istället en tuff resa mot nytt kontrakt.

Stämningen i Höllvikenlägret var allt annat än uppsluppen.
– Usch, det känns tyngre än på länge. Och nu har vi inga sådana här matcher kvar utan måste ta våra poäng mot lag ovanför oss, konstaterade tränaren Joon Berggren.
Visbys seger var heller inte orättvis. Efter en ganska jämn första period där lite småmissar i Höllvikens försvarsspel ändå gett gästerna fördel målmässigt, kom hemmalaget igång bättre i andra perioden där man kvitterade två gånger om. Men när Visby med bara halvminuten kvar kunde sätta 5–6 och än en gång ta ledningen, var det tungt för Höllviken.
– Vi har haft lite för mycket oskärpa hela säsongen och särskilt faktiskt under de sista bytena av perioderna. Samma idag, suckade Joon Berggren.
I tredje perioden förmådde Höllviken inte riktigt skapa den press man hoppades utan fick istället se ledningen utökas, innan Visbys Jon Lindgren till slut fastställde slutresultatet med två sekunder kvar.
Den rutin Höllviken borde haft fördel av i matcher som dessa, lyste med sin frånvaro.
– Vi var lite tagna av stunden, tyvärr. Framför allt i första och sista perioden. Vi har en del rutin i laget men samtidigt också många nya och när en sådan som Pontus Karlsson Martell fattas, han var sjuk idag, så är det klart att det påverkar, menade Joon Berggren.
Gå till toppen