Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Junior nyckelpjäs i Lugis målvaktspussel

Lugi har ett målvaktspussel att lägga till nästa säsong. Det är redan klart att Anton Hagvall går till Alingsås. Flytten öppnar dörren för junioren Victor Hedberg, 19 år.
– Victor är en jättelovande målvakt och det är en spelare vi vill jobba med över tid, säger Lugitränaren Tomas Axnér.

Lugis målvakt Anton Hagvall.Bild: CHRISTIAN ÖRNBERG
Anton Hagvall, född 1997, är den målvakt som har fått störst förtroende under säsongen, men till sommaren lämnar han Lugi för Alingsås. Av familjeskäl.
– Jag förstår Antons livssituation till hundra procent. Med tanke på att han lever i ett särboförhållande finns det inga argument för oss, säger Tomas Axnér.
Knäckfrågan för Lugi är om man nästa säsong ska satsa på Victor Hedberg, född 2000, som en av två målvakter tillsammans med Simon Sejr Jensen, född 1996. Eller om klubben behöver plocka in en mer rutinerad kraft.
– Jag är trygg med att Victor Hedbergs talang är tillräcklig. Sedan handlar det om erfarenhet också. Jag känner att det här ger mig möjligheten att testa Victor. De gångerna vi har spelat med honom har han gjort det bra. Under våren kommer han att få större utrymme, säger Tomas Axnér.
Kan din matchning av målvakterna gå ut över Anton Hagvall, för att du vet att han ska lämna?
– Ja, det kan det mycket väl göra. Med det sagt så kommer Anton ändå att spela, det handlar inte om att han ska petas. Men i matcher där det finns utrymme att göra andra saker ska Victor få prova, säger Tomas Axnér.
Lugis omstart efter handbolls-EM är mot Önnered borta den 29 januari.
Fakta

Lugis målvakter

Anton Hagvall, 171 räddningar på 477 skott, räddningsprocent: 36.

Victor Hedberg, 15 räddningar på 25 skott, räddningsprocent: 60.

Simon Sejr Jensen, 88 räddningar på 261 skott, räddningsprocent: 34.

Gå till toppen